Meest recente berichten

Service voor Honden.

Een servicehond is een professioneel opgeleide hond die door het inzetten van een aantal aangeleerde vaardigheden een positieve invloed heeft (vergroten van zelfstandigheid en mobiliteit) op  participatie in de maatschappij en de kwaliteit van leven van zijn baas.

Bij Yellow Service voor Honden leiden we professioneel servicehonden op maat op. Dit betekent dat we een intakegesprek houden wat betreft uw wensen en mogelijkheden wat de hond voor u moet kunnen doen.

De service honden krijgen een basistraining waarna er een teamtraining zal volgen, u krijgt instructie over de vaardigheden van de hond en hoe deze optimaal kunnen worden ingezet.

Het is mogelijk om uw eigen hond (mits geschikt) op te laten leiden tot servicehond.

Servicehonden vervullen voor hun baas een belangrijke en soms voor de hond fysiek en mentaal belastende taken. Het spreek voor zich dat er voortdurend oog is voor het welzijn van de hond. Dit is een belangrijk aspect in de overweging van het aannemen van nieuwe klanten.

De verschillende typen honden:

  • ADL hond
    ADL staat voor Algemene Dagelijks Levensverrichtingen, de hond kan hierbij ondersteunen door bijvoorbeeld iets op te pakken, te openen, te ondersteunen, net wat voor de specifieke klant van belang is.
  • Blindengeleidehond
    De blindengeleidehond helpt zijn baas met een visuele beperking om zich op een veilige manier van A naar B te begeven.
  • Servicehond ter ondersteuning van kinderen met ontwikkelingsachterstand en stoornissen in het autistisch spectrum.
  • Servicehond ter ondersteuning van mensen met psychische problematiek.
    De hond kan ondersteuning bieden en het zelfvertrouwen vergroten bij bijvoorbeeld PTSS, angstaanvallen, nachtmerries en depressie, licht verstandelijke beperking en niet aangeboren hersenletsel.